Tu ai înțeles ce vor bărbații?

Multe femei aflate după divorț/ despărțire și care doresc să intre într-o altă relație, acuză bărbații că sunt superficiali și că sunt interesați doar un singur lucru – sex.

Și-atunci cum se face că aud atâția clienți sau prieteni bărbați care se plâng de singurătate, de neatenție, de lipsă de iubire? Mai ales în condițiile în care e atât de ușor în ziua de azi să ai parte de sex, dacă doar asta ți-ai dori cu adevărat?

Dar așa cum sunt puține femei care aleargă doar după bani (o preconcepție in mintea bărbaților), așa sunt puțini bărbații care să nu-și dorească o relație cu iubire, dăruire și implicare totală și se mulțumesc doar cu sex ocazional.

Și totuși cum se face că cele două lumi, ale bărbaților singuri și femeilor singure, pare să nu se poată întâlni?

Ceva lipsește și acest lucru îl poți afla în cadrul programului

Provocarea de 7 zile: Fii bine cu tine după Divorț

Înainte de a putea discuta despre ce vor bărbații, este important să înțelegem ce ne dorim și ce știm noi, femeile.

Sunt foarte surprinsă când constat cât de puține știm noi, femeile, despre felul în care gândesc, simt și se comportă bărbații.

De fiecare dată când constat asta la vreo clientă sau prietenă, îmi dau seama că prima în această situație am fost eu.

Când am divorțat, după 20 de ani de mariaj și având un tată prezent în viața mea, consideram că știu cu ce se mănâncă acest „prototip” – bărbatul.

Mai exact credeam ca este o variantă în pantaloni și mai puternică a mea.

E adevărat că nu înțelegeam de ce nu reușisem să fac să funcționeze o relație armonioasă între mine și EL (sau cel puțin nu tot timpul).

Apogeul a fost în clipa în care, după divorț, m-am trezit îndrăgostită lulea de un bărbat, iar acesta a dispărut înainte să mă dezmeticesc din bătăile primilor fluturi în stomac (sună cunoscut?)

Din acel moment am lăsat autosuficiența la o parte și am început să studiez.

Așa am aflat că există lucruri pe care nu le știam!! în ciuda vârstei, a studiilor de medicină și a experienței acumulate.

Și anume felul cum acționează psihologia sexelor.

Punând burta pe carte și testând, am aflat că prin diferența de sex, natura ne-a înzestrat cu roluri și aptitudini diferite, toate pentru a asigura perpetuarea speciei.

De aceea, ce se potrivește și place unui bărbat, chiar dacă noi femeile judecăm ca superficial, este pentru o cauză mult mai mare, și anume supraviețuirea speciei de milioane de ani

Studiind psihologia bărbatului și înțelegând felul în care sunt „construiți”, putem înțelege că bărbații:

  1. Sunt vânători prin naștere, pentru a putea să asigure hrana și supraviețuirea familiei.
  2. Sunt mai înclinați către acțiune intensă, care alternează cu perioade de odihnă (spre deosebire de femei, care prididesc nonstop).
  3. Instinctul sexual este cam de 10 ori mai mare decât al femeilor, și asta pentru a putea asigura transmiterea vieții la cât mai multe purtătoare ale puilor lui (de aici și discuțiile despre monogamie).
  4. Bărbații sunt atrași în primul rând la nivel fizic (în lipsa atracției fizice nu va exista o relație). Sigur, mai sunt necesare anumite etape ca această atracție să se transforme în iubire și angajament, etape pe care femeile ar trebui să le știe și să le respecte.
  5. Bărbații sunt mult mai constanți în gândurile și emoțiile lor, sunt mai previzibili și relativ simpli (în comparație cu complexitatea și impredictibilitatea emoțiilor feminine).
  6. Anumite comportamente ale femeii sunt extrem de atrăgătoare pentru bărbat, pe când altele îl pun pe fugă (de exemplu sunt mai atrași de femeile care știu să primească, decât de cele care dăruiesc non-stop și sunt respinși de femeile care se agață de ei).

Lista caracteristicilor unui bărbat și a diferențelor față de femei poate continua, dar din aceste informații putem înțelege de ce, spre exemplu, bărbații pot să dispară după primele întâlniri, fără nicio explicație.

Mai mult, având toate cunoștințele necesare, suntem perfect capabili să alegem cel mai bun partener pentru noi, să știm cum să începem și să menținem o relație sănătoasă cu acesta.

Știi, de multe ori când spunem că „nu mai sunt bărbați buni, că toți bărbații buni sunt luați”, de fapt la nivel profund noi ne simțim speriate de faptul că și bărbații noștri, inițial „buni” s-au transformat în bărbați „răi” în mâinile noastre.

De ce? Pentru că nu am știut să vorbim pe limba lor.

Multe femei îmi spun: „să învețe el limba mea, de ce să fac eu tot efortul?”

Din păcate majoritatea sunt singure, deși spun că-și doresc o relație.

Doar înțelegând psihologia sexelor putem să schimbăm anumite comportamente care nu ne ajută într-o relație și să ne bucurăm de o viață minunată în doi, dacă asta ne dorim.

Despre toate aceste lucruri vom vorbi în ziua a șasea din

Provocarea de 7 zile Fii bine cu tine după Divorț

De aceea te invit să te înscrii acum în acest program gratuit.

Începem programul intensiv de revenire după divorț luni, pe 22 noiembrie.

În ce constă provocarea?

Primul pas este să te înscrii în grupul privat de Facebook (răspunzând la cele 3 întrebări despre tine).

Imediat vei avea acces la materialele special pregătite pentru tine și accesibie doar membrilor grupului.

De asemenea, vei putea adresa problemele cu care te confrunți și vei interacționa cu ceilalți membri din grup.

O echipă de moderatori va fi acolo să preia problemele sau întrebările tale și să se asigure că-ți răspundem în cel mai scurt timp.

Începând cu 22 noiembrie, timp de 7 zile consecutiv, ești invitat să participi la cele 7 webinarii gratuite, care acoperă cele mai importante teme legate de divorț și de revenirea rapidă după acesta.

Înscrie-te acum: Provocarea de 7 zile: Fii bine cu tine după divorț!

 

Cu drag,

Gabriela

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *