CUM să îți RECONSTRUIEȘTI VIAȚA SOCIALĂ dupa divorț.

Divorțul este sfârșitul unei relații, dar nicidecum nu este sfârșitul posibilităților creării de noi relații.

Este foarte important să te reintegrezi în viața socială după divorț,astfel vei reuși să îți îmbunătățești stima de sine și să te conectezi cu oameni ale căror sprijin și prietenie te vor ajuta sa te redescoperi.

Cum poți face asta?

  1. Conectează-te în primul rând cu prietenii deja existenți în viața ta.

Aceștia au fost un sprijin pentru tine pe toată perioada divorțului. Continuă să te vezi cu ei, asigură-te că prietenia voastră se bazează pe reciprocitate și mulțumește-le că ți-au fost alături. Spune-le cât de mult a însemnat pentru tine faptul că ți-au fost alături.

  1. Amintește-ți si reconectează-te la prietenii pe care i-ai lăsat deoparte odată cu căsătoria.

Ar putea fi niște prieteni cu care să incerci să te revezi, chiar și după o lungă perioadă de timp. Oamenii pot fi foarte înțelegători, mai ales dacă au trecut prin experiențe similare și ei. Astfel, cercul tău de prieteni se poate mări, iar viața socială poate evolua.

  1. Caută noi prieteni.

Divorțul este adesea o perioadă în viață în care te reevaluezi. Este un moment ideal pentru a-ți readuce la viață hobby-urile, de a te apuca de sport, de a-ți schimba locul de muncă etc. Gândește-te la lucrurile care îți plac și la cele pe care ți-ar plăcea să le faci. Explorează modurile în care ți-ai putea îndeplini aceste dorințe, cum ar fi abonamentul la un club, o sală de gimnastică, o echipă de sport, etc. Când faci ceva care te bucura cu adevarat, întâlnești persoane cu mentalitate similară și, în mod inevitabil, unele dintre acestea îți vor deveni prieteni în noua viața socială. Întâlnind oameni în acest fel, relațiile tind să fie mult mai solide decât atunci când întâlnești oameni în contexte ce țin doar de divertisment.

  1. Înscrie-te într-un grup de sprijin după divorț.

Vei fi uimit cât de similare pot fi experiențele altor persoane; de modul în care se nasc sentimentele de solidaritate și de sprijin prin ascultarea și exprimarea emoțiillor și experiențelor. De exemplu, în comunitatea Divorce Journey poți întâlni oameni care au trecut prin aceași experiență ca și tine și dintr-o dată nu mai ești singur. Ești înconjurat de oameni care știu prin ce ai trecut. Discutând aceste aspecte într-un mediu sigur, fără presiune, te poate ajuta să îți reconstruiești viața socială.

  1. Evita tentația de a-ți plânge de milă prea mult timp.

Ai suferit o mare pierdere și ai fost în doliu. Te gândești acum la „ce aș fi putut schimba”. În timp ce aceste emoții și sentimente sunt importante pentru acumularea experienței și pentru autocunoaștere, trebuie să existe și un “final” al durerii. Stând acasă cu starea de spirit la pământ nu îți va îmbunătăți viața și nici nu va avea ca rezultat crearea unei noi vieți sociale. Reanalizeză-ți sentimentele negative și amintește-ți că ești o persoană extrem de valoroasă, indiferent de ceea ce s-a întâmplat.

Fii încrezător că îți poți reconstrui viața socială cu pași mici și că cea mai eficientă reconstruire se realizează alături de prieteni.

Înscrie-te în comunitatea Divorce Journey și începe-ți călătoria.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *