Transformarea post-divorț

Divorțul vine cu multe conștientizări personale, iar una dintre cele mai comune despre care auzim este asta: “nu mă mai recunosc!”.

Am fost învățați că pentru o relație de dragoste trebuie să sacrificăm cine suntem cu adevărat, să facem compromisuri la tot pasul și să “nu mai fim egoiști” – mai ales noi, femeile!

Sigur că într-un mariaj este necesar să învățăm să mai lăsăm de la noi, nu putem să ne așteptăm ca partenerul să n-aibă nicio pretenție. 

Însă compromisurile se fac cu cap, astfel încât să nu se transforme în resentimente mai târziu!

Așadar, oamenii vin la noi și ne întreabă: cum mă pot întoarce la cum eram înainte?

Îmi pare rău, însă nu se poate!

Relația care tocmai s-a terminat, la fel ca orice alt eveniment semnificativ din viața ta, a lăsat o amprentă asupra ta.

Nu mai poți fi aceeași persoană cum erai acum 10, 15, 20 de ani. De ce?

În primul rând, pentru că a trecut timpul. Nu doar relația s-a petrecut în anii în care ați fost împreună, ci mii de alte lecții, de evenimente, de momente semnificative. Te-ai maturizat, ai fost dezamăgită, ai fost surprinsă, ai trăit lucruri pe care nu le mai trăiseși până atunci. Nu mai ai mentalitatea unui om cu 20 de ani mai tânăr, și e absolut normal!

În al doilea rând, pentru că ai fost învățată să te neglijezi de dragul relației. Ai fost învățată că e egoist din partea ta să ai hobby-uri care nu îl implică pe partener, că e anormal sa călătorești singură și că orice-ai face, el trebuie să vină pe primul loc. Iar acum te întrebi de ce nu te mai recunoști…

În al treilea rând, pentru că suferi. Tocmai s-a încheiat un capitol semnificativ din viața ta și chiar dacă te bucuri că ai ieșit din el, e normal să fii copleșită de un val de emoții negative și de întrebări.

Ce se va întâmpla cu tine acum, “cine te mai ia pe tine” și ce e dragostea, de fapt, sunt unele dintre cele mai comune întrebări auzite.

Deci, ce e de făcut?

Trebuie, înainte de toate, să conștientizezi schimbările acestea și să le accepți ca atare. Dacă vei fi condusă de resentimente și supărare pentru trecut, nu vei putea să mergi înainte. 

Mai mult, să fii deschisă la schimbare! Poate că nu mai poți fi cine erai acum 20 de ani, dar anumite lucruri la care ai renunțat în timpul mariajului pot fi recuperate. Poți redescoperi părți din tine care au fost negate ani de zile!

Dacă vrei să înțelegi mai bine ce e transformarea post-divorț, ce impact are asupra noastră și ce putem face concret pentru a ne transforma într-o versiune ideală a noastră, hai la workshop!

Ne vedem live în București, joi, 30 iunie, de la ora 18:30, la Avocadoo 2!

Vorbim despre tot ce înseamnă transformare și cum o putem duce în direcția dorită de noi.

Participarea este gratuită, cu mențiunea că trebuie să completezi acest formular:

https://forms.gle/fmnkEnoWhEVbUen7A

Nu uita, joi, 30 iunie, ora 18:30, Avocadoo 2. 

! Atenție ! 

Această întâlnire se desfășoară exclusiv live, la locație. Pentru întâlniri online vom reveni cu detalii. 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *