Cum depășești o despărțire sau un divorț?

Dacă citești acest articol, probabil că vrei noi idei despre
Cum să depășești o despărțire sau un divorț?

Despre acest subiect am scris în diferite forme și de fiecare dată încerc să dau o explicație cât mai simplă. Și o soluție cât mai rapidă.

Iar pe măsură ce numărul persoanelor pe care le conduc către vindecare crește, văd tot mai clar ce anume îi ajută pe aceștia să-și revină mai ușor.

Hai să plecăm ca la școală, cu definiții simple și pași pe măsură.

Ce e o despărțire?

Pe lângă doi oameni care se despart – două vieți care nu mai merg umăr la umăr, o familie care se destramă, copii debusolați de decizia părinților, planuri și vise de viitor distruse – un întreg cortegiu de schimbări.

Nimeni nu rămâne neafectat de această situație, dar chiar și așa viața merge mai departe. Se spune că timpul le rezolva pe toate, și fără îndoială în timp totul se mai estompează față de momentul despărțirii.

Însă noi căutăm soluții mai eficiente decât puterea timpului asupra rănilor sufletești, vrem să traversăm mai rapid și mai ușor această perioadă.

Ce e de făcut?

1.          Căutăm să înțelegem ce ni se întâmplă

De aici trebuie să începem, pentru că atunci când înțelegem că o despărțire este o traumă, așa cum și o fractură este o traumă, deja lucrurile sunt mai palpabile.

Ca la doctor. Avem, să spunem, un accident și ne rupem un picior. Ce facem?

Negăm că ne doare? Ne prefacem că totul e ok? Sau mergem la specialist?

Sper că putem răspunde cu toții că da, mergem la cineva care se pricepe, care a mai vindecat astfel de dureri și care eventual a trecut prin această poveste și înțelege cum se simte. Sau oricum, nu lăsăm doar timpul să rezolve fractura!

2.         Învățăm că procesul de vindecare are mai multe etape, definite de stări diferite și comportamente diferite

Mai mult, aflăm că și foștii parteneri, ba chiar și copiii vor traversa aceleași etape.

Știm cu certitudine că după despărțirea de o persoană semnificativă din viața noastră vom traversa așa-numitul doliu de pierdere.

În cadrul acestuia vom trece prin negare (nu cred că mi se întâmplă mie), furie (de ce mi se întâmplă asta mie?), negociere (poate mai e o șansă), depresie (lăsați-mă în pace, nu vreau să mai aud nimic) și acceptare (ok, s-a întâmplat, nu e un capăt de lume).

3.       Căutăm energie din exterior care să ne susțină o perioadă.

Ne prindem că fiecare etapă se poate traversa mai ușor dacă suntem ghidați și monitorizați, dacă avem cu cine să vorbim despre trăirile noastre și dacă suntem înconjurați de oameni care traversează aceeași poveste. De aceea căutăm un grup de suport după divorț sau o comunitate din care să facem parte și în care să simțim că aparținem tribului nostru.

4.       Acceptăm că există un proces prin care putem să alchimizăm durerea divorțului într-o energie de transformare.

Prin această transformare ghidată de un proces de coaching putem să devenim versiunea noastră mai matură, mai echilibrată și mai încrezătoare.

Conștientizăm că poate acest divorț a fost exact impulsul de care aveam nevoie pentru o viață mult mai bună.

Adevărul e că majoritatea persoanelor ajunse la divorț erau foarte nefericite cu mult înaintea evenimentului, cel puțin cele care ajung la mine și-mi povestesc.

5. Căutăm surse valide de informare și susținere, de unde să invățăm pașii pe care trebuie să-i facem, în ordinea corectă, astfel încât să nu bâjbâim. Pentru aceasta eu am creat special pentru tine Masterclass-ul

Cum să-ți refaci viața după o despărțire sau un divorț?

În acesta am adunat și am pus informații valoroase, exemple și cazuri reale, care te vor ajuta să-ți privești propria poveste cu ochi diferiți.

Mai departe te invit și pe tine să ne spui ce ai făcut tu pentru a depăși mai ușor divorțul tău, poate că experiența ta ajută pe cineva care este astăzi la început de călătorie post divorț.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *