De ce ne inșală bărbații?

Iată o întrebare pe care o aud tot mai des de la femei, membre ale Comunităţii Divorce Journey:

De ce ne înșală bărbații?

Cred că toate avem câte o teorie legată de acest subiect, am trăit o infidelitate pe pielea noastră sau am consolat vreo prietenă înşelată de prietenul sau soţul ei.

Şi ştim că noi femeile dăm totul într-o relaţie, ne sacrificăm timpul propriu, hobby-urile şi plăcerile noastre de dragul lui, iar la sfârşitul zilei aflăm că el are pe alta!!

FRUSTRANT!

În articolul “Ce are EA şi nu am EU?” am căutat răspunsul la întrebarea „De ce ne înșală bărbații” la psihologi, sociologi, scriitori care dau o explicaţie acestui fapt:

Psihologic vorbind, sexul masculin este poligam, din nevoia de perpetuare. “Dacă nu ar există reguli sociale, aproape toţi bărbaţîi ar fi poligami” ne informează Institutul Kinsey din SUA, lider mondial în cercetările asupra sexului uman.

În cartea “De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile în oglindă” soţii Allan şi Barbara Pease încearcă să explice diferenţele dintre bărbaţi şi femei, spunând că „atunci când vine vorba despre sex, femeile au nevoie de un motiv, pe când bărbaţii au nevoie de un loc în spaţiu”.

Însă aceste explicaţîi ne pun pe noi femeile în poziţia de victime, care ar trebui doar să acceptăm natura masculină aşa cum e ea şi să ne resemnăm.

Așa că zilele trecute am decis să fac o incursiune în “tabăra adversă” şi am iniţiat o întâlnire cu un coleg coach bărbat, care organizează întâlniri pentru bărbaţi, unde îi învaţă pe aceştia cum să-şi regăsească masculinitatea!!

Recunosc că am fost surprinsă să aflu că şi bărbaţîi se întâlnesc să discute despre astfel de lucruri, de aceea am vrut să aflu de la colegul meu care sunt principalele subiecte care îi preocupă pe bărbaţii din grup.

Am discutat mult despre energia feminină şi cea masculină, despre diferenţele dintre noi şi unde se produce o ruptură în comunicarea dintre sexe.

Energia feminină este energia Lunii.

Ea este ca apa, nu are formă şi nici nu îşi doreşte să aibă. Apa ştie că nu renunţă la sine dacă e pusă în alt vas. Energia feminină este aici pentru a fi inseminată şi schimbată de energia masculină, bucurându-se de viaţă, de momentul prezent, de toate lucrurile care vin natural şi uşor, fără efort.

Verbul energiei feminine este A FI.

Energia masculină este energia Soarelui.

Ea nu decide spre cine se duce şi spre cine nu, pur şi simplu radiază în toate direcţiile şi cine e receptiv la ea, primeşte schimbarea care vine prin ea. De aici şi vorba că bărbaţii sunt atrași către tot ce poartă fustă. Energia masculină înseamnă acţiune, schimbare, e aici pentru a insemina energia feminină. Verbul energiei masculine este A FACE.

Şi totuşi întâlnim tot mai des femei care acţionează mai mult din energie masculină, acţionând, mișcând lucrurile, preluând rolul bărbatului în cuplu, întrând în competiţie cu bărbatul şi de multe ori câştigând în domenii specific bărbăteşti.

După cum sunt şi acei bărbaţi, „castraţi” de o mama sau o partenera prea puternică, care acţionează din energie feminină şi caută o pateneră care să preia toate grijile relaţiei.

Când lucrurile nu mai funcționează în relația lor, fiecare partener caută să găsească o soluţie de consolare şi de obicei această este găsită în afara relaţiei.

Femeia se dedică şi mai mult copiilor sau se aruncă  şi mai mult în muncă, căutând confirmarea în alte roluri.

Bărbatul caută o femeie vulnerabilă către care să-şi poată exercita energia masculină, de obicei o femeie cu mult mai tânără, care încă nu a prins gustul puterii şi care acţionează din energia feminină și preferă ca un bărbat să aibă grijă de ea.

Şi atunci de ce înşală bărbaţii? Din acelaşi motiv pentru care înşală şi femeile.

Ar fi nedrept să spunem că doar unul dintre sexe e înclinat spre păcat, atâta vreme cât pentru fiecare bărbat care înşală, există o femeie cu care se vede pe ascuns.

Cu toţii avem nevoie de împlinire în relațiile noastre, iar când relaţia actuală nu ne-o mai oferă, fie plecăm şi ne căutăm un alt partener, fie suplinim lipsa cu relaţii extraconjugale.

Concluzia acestui articol este că decât să ne consumăm energia pentru a găsi vinovatul unei infidelități, mai bine încercăm să înțelegem motivele, să aflăm mai multe despre noi, despre felul în care funcționăm, despre comunicare, sex, valori comune, încredere și respect – dar despre toate acestea în articolele viitoare.

Tu ce părere ai despre fidelitatea în cuplu şi cum crezi că am putea să ne asigurăm de ea?

Cu drag,

Gabriela

Coach Divorce Journey

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *