Dă valoare feminității tale

Astăzi mă adresez doar femeilor, pentru că în această lună este mai mult despre noi și despre rolurile noastre (dar promit să mă revanșez și față de cititorii mei de gen masculin în curând).

Dragă femeie minunată, mă uit la noi și văd femei responsabile, organizate, încărcate de prea multe activități și de multe ori foarte obosite. Poate și fără chef de viață.

Și de ce asta?

Pentru că am uitat să mai fim femei, ne suprimăm trăirile și sentimentele, emanăm mai mult forță și ambiție. Ne bazăm din ce în ce mai puțin pe emoții si intuiție.

Încercăm chiar să ne ascundem vulnerabilitatea feminității, deși aceasta este cea mai mare forță pe care o avem și care dezarmează pe oricine.

Ideile din ziua de azi despre cum ar trebui să fie femeile nu funcționează.

Feminismul a schimbat „femeia de casă” cu „super-femeia care poate face totul singură”, dar care în secret se plânge de singurătate și neîmplinire.

De aceea întâlnim astăzi un număr tot mai mare de femei puternice, realizate profesional, care au aproape tot ce-şi doresc – mai puţin împlinirea profundă, dată de iubirea adevărată şi desăvârşită prin activarea energiei lor feminine.

Pentru că și în relațiile de iubire intrăm cu aceeași energie de competiție, putere și lipsă de vulnerabilitate.

Mai jos îţi voi descrie care sunt cele mai comune greşeli pe care femeile trecute printr-un divorț le fac atunci când intră în noi relații. Le-am făcut și eu în trecut, dar crede-mă că poți renunţa la aceste greșeli chiar de astăzi, fără niciun regret, fără niciun cost, pentru o viaţă mai bună.

1. Renunţă să faci compromisuri doar ca să câștigi aprecierea lui

Un astfel de comportament din partea ta îi transmite mai degrabă disperare, neîncredere şi automat îi va scădea atracţia pentru tine.

Secretul constă în relaxare și în canalizarea atenției către tine și valorile tale. Când tu te iubeşti pentru ceea ce eşti cu adevărat, cu bune şi rele, nu vei mai simţi nevoia să apelezi la nimeni pentru apreciere sau confirmare.

2. Renunţă să folosești sexul ca armă de cucerire, nu funcționează

Ştiu, e simplu şi la îndemână să te îmbraci cu rochia aia sexy şi să primeşti un răspuns imediat – o privire, un compliment sau o invitaţie. Însă e aproape imposibil să trăiești mereu în competiţie cu alte „rochii sexy”.

Ce poţi face însă este să mizezi pe unicitatea ta, care e completată de o atitudine încrezătoare, de feminitate și de inteligenţă emoțională. Acestea sunt calitățile de care se va îndrăgosti bărbatul și pe care le va aprecia şi în „dimineaţa de după”

3. Renunţă să alergi după bărbaţi care nu sunt pregătiți pentru o relaţie

Multe dintre noi am păţit asta – ne-am îndrăgostit de El, misteriosul, frumosul, rebelul – şi am sperat că noi vom fi cea specială, care vom reuși să îl schimbăm pe Don Juan în om de casă.

Ei bine, astfel de poveşti găsești doar în povești. În realitate, poţi schimba o singură persoană – pe tine însăți.

Timpul investit în încercarea de a-l schimba pe el este timp pierdut, pe care l-ai putea folosi mai bine pentru a-ți găsi pe cineva care să te iubească şi să vrea să fie într-o relaţie cu tine fără nicio „ajustare”.

Sigur, lista cuprinde mult mai multe idei, dar putem începe să schimbăm câte una pe rând.

Sper că acest subiect să te inspire să „faci curăţenie” în mintea şi sufletul tău, pentru a continua călătoria vieţii tale mai uşoară, mai liberă şi mai fericită după divorț.

Vizionează și interviul meu din această săptămână la Metropola TV Feminitatea după divorț iar dacă ești interesată de mai teme legate de feminitate, dă subscribe la canalul meu de Youtube.

Voi mai aborda aceste subiecte și în ale intervenții.

La final, lasă-mi te rog un comentariu cu felul în care te raportezi la feminitatea ta, iar eu îți voi da detalii despre cea mai nouă comunitate pentru femeile după divorțClubul FEMINA pe care l-am relansat luna aceasta și din care poți să faci și tu parte, dacă-ți dorești.

Weekend plăcut,

Gabriela

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *