4 metode simple prin care sa depasesti un divort complicat

S-a terminat! Aţi semnat actele de divorţ, iar relaţia în care ai intrat cu atât de multă speranţă s-a dizolvat în mod oficial.

Povestea divorţului fiecăruia dintre noi este diferită.

Poate ai fost căsătorit/ă timp de douazeci de ani, ca mine, sau poate doar un an – doi. Ori poate nici nu ati fost casatoriti oficial.

Poate că divorţul a fost ideea ta sau poate că a fost a partenerului. Ori poate că amândoi aţi decis de comun acord că separarea este cea mai bună solutie.

Poate te simţi eliberat sau poate simţi cum ţi se rupe inima. Ori poate un pic din ambele.

Dar, cu toate acestea s-a ajuns aici, întrebarea este ce faci de acum înainte? Cum vrei să arate noua ta viaţă şi care sunt paşii către aceasta?

Şi cum îţi dai seama cine mai eşti acum şi cum sa te descurci ca o persoană singură?

Revenirea dupa divort prin coaching este o metoda sigura de a depasi perioada divortului.

Mai jos sunt 4 idei preluate din programul NEW START 12,  lansat de Divorce Journey, si care ajuta persoane ca tine, care tocmai au trecut printr-un divort, sa depaseasca cu bine provocarile aparute in viata lor.

 1. Nu te teme să fii singur.

A fi singur nu înseamnă a fi izolat şi a nu vedea pe nimeni.

Pur şi simplu înseamnă să nu te arunci imediat într-o nouă relaţie sau să te grăbeşti să accepţi pe oricine în viaţa ta. Ai observat că unele persoane petrec mai mult timp să aleagă o rasă de câine potrivita caracterului lor, decât persoana pe care o primesc în viaţa ca si partener?

În ziua de astăzi sunt tot mai mulţi oameni care preferă să fie singuri şi există o mulţime de posibilităţi pentru a te conecta cu ei, de la reţelele de socializare la tabere, cluburi sau anturaje de prieteni. Poţi clădi relații noi şi poţi intră în diferite grupuri care au legătură cu interesele tale.

De cele mai multe ori după divorţ cercul de prieteni se îmbogăţește substantial dacă eşti deschis şi încrezător, iar când ştii sigur ce-ţi doreşti pentru viitor, ai de unde alege.

In concluzie, confruntarea cu noua ta viaţă poate fi înfricoşătoare la început şi e normal să fie aşa.  Chiar dacă o să faci şi greşeli tu poţi învaţă din această experienţă, spune Alberti.

„Greşelile te învaţă că te poţi descurca să fii singur şi îţi dau încredere în propria ta capacitate de a merge mai departe.”

 1. Învaţă să te iubesti si sa-ti cresti stima de sine.

Chiar daca sună clișeic, adevarul este că mulţi oameni simt o scădere a încrederii în sine după divorţ. Majoritatea membrilor din Comunitatea Divorce Journey se confruntau cu aceasta problema cand au intrat in program.

„Ai putea crede că trebuie să fie ceva în neregulă cu tine dacă nu ai putut face această relaţie să funcţioneze”, spune Alberti. Poate şi tu crezi că undeva ai greşit. Nu te-ai străduit sufucient sau nu eşti suficient de bun dacă nu ai reuşit să faci această căsătorie să meargă.

Dar nu e adevărat. O relaţie eşuată este doar o încercare din care poţi să înveţi multe lucruri, nu este definiţia a ceea ce eşti tu sau a ceea ce vei deveni de acum încolo. Aminteşte-ţi şi lunga lista de reuşite pe care le-ai avut până acum şi nu uita că eşti o persoană completă şi valoroasa, independent de o relaţie. De aceea trebuie să lucrezi la obţinerea şi creşterea încrederii în tine şi la capacitatea de a crede din nou în propria ta valoare, după divorț.

Acest lucru poate fi rezolvat cu usurinta prin divorce coaching.  Prin coaching reusesti sa pui din nou in lumina adevarata ta valoare, indiferent de provocarea prin care treci acum.

 1. Redescoperă cine esti cu adevarat.

Mai ales dacă ai fost căsătorit pentru o lungă perioada de timp, este posibil să fi renunţat la o mulţime de lucruri de care te bucurai înainte de a-ti fi cunoscut partenerul şi asta pentru că nu s-au potrivit si cu preferințele sale.

Poate că ţie îţi plăcea să te plimbi, dar partenerul tău prefera să stea la televizor. Poate că ai fi vrut să mergi mai des la teatru, dar partenerului tău îi plăceau filmele…și tot așa.

„Care au fost hobby-urile şi activităţile tale înainte de căsătorie? Ce-ai amânat/eliminat în favoarea relaţiei? Ce ti-ai dorit mereu sa faci dar niciodata nu ai avut suficient timp?” – te întreabă Robert Alberti.

Încearcă să redescoperi acivitatile care te pasionează! Aminteşte-ti la ce erai talentat cu adevărat sau ce-ţi spuneau oamenii că faci foarte bine când erai copil. Abia dupa ce vei fi sigur cine esti cu adevarat vei sti ce fel de persoana ti se potriveste pentru urmatoarea ta relatie.

 1. Eliberează-te de resentimente.

Resentimentele au acelaşi efect cu a bea otravă sperând să moară duşmanul.

Aşa că nu mai căra in spate bagajele grele de resentimente din relaţia încheiată. Ştiu că este mai uşor să le ascunzi sub preş, să te prefaci că nu există. Ele rămân insa acolo şi te împiedică să te bucuri de viaţa pe care ţi-o doreşti cu adevărat. Plus ca pot sa iasa la suprafata exact cand ai inceput o noua relatie in care speri ca totul sa fie perfect.

“Găseşte o modalitate de a te elibera de emoţiile rămase după divorț”; sfătuieşte psihologul Robert Alberti, autor al cărţii “Când relaţia ta se încheie”.

Pentru asta poţi să vorbeşti cu un coach sau cu un terapeut, ori poţi să îţi concentrezi energia într-o activitate care să te bucure.

Dacă încă te sperie ideea de terapie, e bine să stii ca exista programe de coaching dupa divort, accesate si de multe persoane din comunitatea Divorce Journey  si care au depus marturie despre rezultatele miraculoase pe care le-au avut in urma lor.

Revenirea dupa divort prin coaching este metoda sigura de a depasi trauma despartirii.

Prin coaching iți crești încrederea în tine, treci mai ușor peste durerea pricinuită de divorț, traversezi cu mult mai multa ușutință perioada de tranziție de la cuplu la single si te regasești intreg si complet la finalul procesului.

Poti si tu acum sa accesezi programele Divorce Journey si sa pornesti sustinut de specialisti pe drumul catre un viitor fericit – drumul Divorce Journey!

Daca ti-a placut articolul si vrei sa citesti si alte materiale despre revenirea dupa divort si cum sa accesezi o viata echilibrata si fericita, da like la pagina de facebook Divorce Journey

1 Comment

 1. silvia august 2, 2017at5:30 pm

  Ma simt excelent dupa divort care s-a petrecut in urma cu fix un an,pentru ca am descoperit cine sunt ,ce vreau,am gasit liniste in jurul meu dar mai ales in interior,ma simt o persoana libera,chiar daca am un copil,prin el am gasit prima motivatie de a nu renunta si a merge mai departe.Este foarte simplu daca accepti situatia ,renunti la resentimente intelegi ca oamenii sunt diferiti si ca au pareri diferite fata de a ta.M-a ajutat mult sa renunt la a -l judeca pe fostul sot,este foarte simplu ,,de ce”,pentru ca atata poate el sa inteleaga lucrurile cum stau.Toate aceste circumstante mi-au dat forta si in scurt timp am avut multe realizari, decat daca as fi ramas cu el.Nu regret nici o clipa ca am renuntat,nimic nu e vesnic asadar am invatat sa nu ma atasez de un om ca nu ne apartine ,este o persoana nu un obiect,am invatat sa stiu sa inteleg de ce a facut o alta alegere,nu m-am subestimat o clipa pentru ca am foarte multa incredere in mine,de fapt acesta este secretul REUSITEI!!!
  Pentru sustinere sau schimb de pareri puteti sa-mi dati un feedback pa adresa de mail silvya52@yahoo.co.uk

  Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *