Niciodata nu m-am simtit atat de singur/a

Frica de singuratate dupa divort este ce mai frecventa emotie pe care mi-o marturisesc persoanele care intra in programul meu.

Sentimentul singuratatii nu are legatura cu cine se afla cu tine in casa, cateodata e plin de lume in jurul tau si tu te simti singur, izolat si neinteles.

De fapt singuratatea apare de multe ori inainte de divort, asa numita „singuratate in doi”.

Si totusi cum putem sa ne linistim ca nu vom ramane singuri in continuare, ca ne vom regasi pacea interioara impreuna cu un partener nou?

Este mai simplu decat crezi. Insa pare complicat pentru ca o persoana proaspat iesita dintr-un divort are cateva bariere foarte puternice, care-o impiedica sa vada luminita de la capatul tunelului.

Iata care sunt cele mai intalnite “bariere” care ne impiedica sa speram ca vom mai fi cu cineva vreodata”

1. Nu mai sunt persoane bune si libere cu care as putea sa ma cuplez.

In realitate persoana proaspat despartita simte asa pentru ca in urma traumei divortului (si poate si a casniciei in ultima parte) este ranita si transmite o energie super-negativa, care atrage catre ea persoane in aceeasi situatie (legea atractiei)

De exemplu eu imi amintesc ca o perioada, la scurt timp dupa divort, le povesteam tuturor posibililor parteneri cu care ma intalneam detalii despre ce oribila a fost despartirea mea, cat de rau ma simt, si ce furioasa sunt pe barbati :). E destul de clar ca nu mai primeam si a doua invitatie.

2. Nu doreste nimeni o persoana divortata, cu copii, “cu trecut”.

Adevarul este ca de la o varsta orice persoana are un trecut, fie el legalizat sau nu. Problema este de fapt alta, divortul produce o scadere dramatica a increderii in sine, si pentru o perioada tindem sa ne devalorizam si sa proiectam o imagine foarte stearsa in exterior. Desigur ca acest lucru se rezolva odata cu vindecarea si recapatarea increderii.

3. Nu mai am incredere in barbati /femei, ce garantii mai am daca deja am ratat o relatie?

Raspunsul e simplu, ai o experienta in plus fata de multi altii, iar daca te prinzi ca trebuie sa investesti in dezvoltarea ta personala, cu siguranta urmatorul partener va avea alt profil decat cel de care te-ai despartit.

Am trecut prin divort, m-am luptat si eu cu toate aceste limitari si cu multe altele, insa de la an la an descopar tot mai multe diferente dintre cine eram acum 6 ani si cine sunt azi.  

Iar cea de azi este recunoscatoare pentru sacrificiile si suferinta celei de acum 6 ani, fara acestea cu siguranta nu as fi atins nivelul actual de fericire si pace interioara.

De aceea te asigur ca poti si tu, nu vei ramane singur/a, dupa cum nu ma ramas nici eu si nici ceilalti participanti in Grupul de Sprijin dupa Divort cu care tin legatura.

Totul este sa decizi acum ca vrei sa investesti in tine, sa intelegi rostul experientei pe care o traiesti si cum sa accelerezi spre momentul in care vei atrage natural cele mai faine persoane in viata ta.

Eu pot sa-ti arat cum am facut eu, iar in urmatorul articol am sa-ti descriu pasii pe care i-am urmat pentru a scapa de frica de singuratate si pentru a ajunge in punctul in care pot coordona un program de suport pentru persoane divortate.

Pana atunci da-mi un raspuns la acest articol si spune-mi tu ce credinte ai care te fac sa te mai temi de singuratate. Iar eu iti voi arata daca ai dreptate.

Mai mult, daca vrei sa afli cum te ajuta un Grup de Sprijin dupa Divort, da click aici si vino la o sedinta demonstrativa. Nu trebuie decat sa asculti povestea celorlalti, sau daca te simti confortabil sa ne spui povestea ta. De restul ne ocupam noi, ca si grup de noi prieteni :).

Cu drag,

Gabriela

Coach Divorce Journey

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *