Cum poți face perioada separării mai ușoară pentru copii?

Relaţiile se pot încheia din multe motive. Indiferent de motivul despărţirii, poţi simți separarea ca fiind dificilă și emoţionantă.

Viaţa ta se va schimba după separare sau divorţ.

De aceea, emoţiile pot fi atât de puternice, încât să-ţi fie dificil să te ocupi și de problemele legate de copii.

Sentimentele tale pot varia de la furie, frică, gelozie, anxietate, tristeţe, incertitudine, vină, rușine și singurătate, la ușurare, entuziasm, speranţă și chiar fericire.

Poţi descoperi că oscilezi de la un sentiment la altul, sau poţi simţi anumite emoţii mai mult decât altele. Acest lucru este normal și se va îmbunătăţi în timp

În această perioadă de separare este important să-ți înțelegi și să lucrezi cu emoţiile tale, astfel încât să reprezinți un exemplu pozitiv pentru copiii tăi.

Parentingul poate fi dificil chiar și când părinţii locuiesc împreună, dar după separare sau divorţ, parentingul devine și mai dificil.

Nu uita! Copiii tăi au nevoie permanentă de securitate, stabilitate și grijă.

Dar cum poți să le asiguri toate aceste lucruri într-o prioadă în care totul pare să se destrame? Când relația cu fostul partener este un război continuu? Când confuzia și suferința te slăbesc, iar frica de necunoscut este copleșitoare?

Lucrând și investind în primul rând în tine!

Prin terapie, apelând la divorce coaching, parcurgând un program de suport după divorț, citind și participând la webinarii. Ajutându-te pe tine vei avea resurse să-i susții şi pe copiii tăi, să va adaptaţi împreună schimbărilor din viaţa voastră (știi exemplul cu masca din avion, pe care și-o pune întâi adultul și apoi își ajută copilul).

Îți spun toate acestea pentru că eu, în calitate de părinte, am trecut cu mare dificultate prin perioada divorțului. Am fost îngrijorată ca și tine, am suferit de depresie, am făcut terapie și coaching, am studiat mult și ne-am recuperat cu greu, eu și fiica mea, după divorț. Putea fi mai ușor dacă știam ce știu acum, dar așa a fost pentru mine.

Iată și o mărturie în acest sens, într-un articol scris de fiica mea la câțiva ani după ce lucrurile s-au linistit.

Citește aici articolul Despre mama

Din păcate nu primim automat o educație despre cum am putea fi părinți mai buni la divorț, cum să ne comportăm ca niște adulți conștienți, deși toți ne dorim acest lucru.

De aceea am lansat acum 3 ani Ghidul de Parenting după Divorț, (pe care-l poți descărca gratuit chiar acum), de aceea fac webinarii, scriu articole și conduc grupuri sau sesiuni individuale de coaching, pentru a ajuta cum pot mai bine.

Dacă vrei să avem o conversație deschisă despre provocările din această perioadă a separării, te aștept luni, 23 august, ora 19.00 la webinarul

Mi-am propus să îți ofer metode practice, sfaturi verificate si resurse utile pentru tine, și ca părinte, în perioada de tranziție a unei despărțiri.

Înscrie-te aici si îți voi trimite link-ul de Zoom în ziua webinarului.

Fii un părinte conștient și, mai ales acum, în prag de nou an școlar, ajută-ți copilul să-i fie bine!

Cu drag,
Gabriela

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *