În cât timp îți revii după un divorț?

Chiar cu câteva luni înainte de divorțul meu am început călătoria de transformare a vieții mele.

Prima întrebare pe care o aveam în minte era: „În cât timp o să-mi revin după divorț?”

Aceeași întrebare pe care o aud rostită cel mai des de când organizez programe de revenire după divorț!

Pentru că este o dorință firească de a grăbi acest proces, de a scăpa de durere și confuzie și a începe o nouă viață, eliberați de umbrele trecutului.

O să-ți răspund la această întrebare atât din perspectivă psihologică, cât și din experiența mea și a numeroaselor cazuri cu care am interacționat în ultimii ani.

Psihologii spun că după un divorț avem nevoie să traversăm anul de doliu.

Ne place sau nu, așa cum acceptăm că la o gripă avem nevoie de o aproximativ o săptămâna până scăpăm de febră, tuse, dureri în gât, nas înfundat – așa și emoțiile noastre, afectate de divorț, au nevoie de însănătoșire.

Această perioadă cuprinde și ea mai multe etape cu intensități mai mari sau mai mici, dar în general e nevoie de minim un an calendaristic pentru a încheia cu bine acest travaliu.

De ce e nevoie de minim un an?

Pentru a avea ocazia să trăiești diferit primul Crăciun, Paște, prima vacanță la mare în alt anturaj, prima ta aniversare după divorț sau ziua copilului.

Ce trebuie să știi este că în această perioadă vei trăi emoții mai intense decât te-ai obișnuit.

Este probabil să experimentezi sentimente de furie, nedreptate, trădare, vinovăție, frică sau anxietate, nostalgie sau tristețe, care poate merge până la depresie ușoară sau severă.

Vestea bună este că poți să accelerezi acest proces!!

De aceea Grupul de Suport după Divorț este gândit pentru o perioadă de 3 luni de zile.

Îți dau mai jos câteva idei care te-ar putea ajuta să grăbești procesul de vindecare după divorț, dar nu uita că teoria fără practică nu face mare diferență.

De aceea te invit să participi la Provocarea de 7 zile, Fii Bine cu Tine după Divorț, o săptămână în care îți voi da exerciții practice, similare cu cele pe care le folosim la Grupul de Suport după Divorț.

Iar pentru tine totul este gratuit, tot ce trebuie să faci este să fii prezent la întâlnirile cu mine și să îți faci exercițiile în fiecare zi.

Citește la final în ce constă această provocare transformațională!

Nu te teme să trăiești singur o perioadă

A fi singur nu înseamnă a fi izolat şi a nu vedea pe nimeni. Pur şi simplu înseamnă să nu te arunci imediat într-o nouă relaţie sau să te grăbești să accepţi pe oricine în viaţa ta.

În ziua de astăzi sunt tot mai mulţi oameni care preferă să fie singuri. Iar când vei fi pregătit, există o mulţime de posibilităţi pentru a te conecta cu ei. Poţi clădi oricând relații noi şi poţi intra în grupuri care au legătură cu interesele tale.

De cele mai multe ori după divorţ cercul de prieteni chiar se îmbogăţește substanțial, dacă ești deschis şi încrezător, iar când ştii sigur ce-ţi dorești, ai de unde alege (la finalul provocării de 7 zile îți voi da idei clare unde poți întâlni potențiali parteneri, cum să alegi ce ți se potrivește și cum să pui bazele unei relații sănătoase pe viitor).

Redescoperă cine ești cu adevărat

Mai ales dacă ai fost căsătorit pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să fi renunţat la o mulţime de lucruri de care te bucurai înainte de a-ți fi cunoscut partenerul, şi asta pentru că nu s-au potrivit și cu preferințele sale.

Încearcă să redescoperi activitățile care te pasionează!

Aminteşte-ți la ce erai talentat cu adevărat sau ce-ţi spuneau oamenii că faci foarte bine când erai copil. Abia după ce vei fi sigur cine ești cu adevărat, vei ști ce fel de persoană ți se potrivește pentru următoarea ta relație (în provocarea de 7 zile îți voi da exerciții prin care să afli care sunt valorile tale, pe care să le conectezi cu ceea ce ai vrea să faci ma departe).

Eliberează-te de resentimente

Nu mai căra în spate bagajele grele de resentimente din relaţia încheiată. Ştiu că este mai uşor să le ascunzi sub preş, să te prefaci că nu există. Ele rămân însă acolo şi te împiedică să te bucuri de viaţa pe care ţi-o dorești cu adevărat. Plus că pot să iasă la suprafață exact când începi o nouă relație, în care speri că totul să fie perfect.

Resentimentele au acelaşi efect cu otrava pe care o bei tu, sperând să moară duşmanul tău. De aceea, dacă vrei să te ajut să găseşti modalități de a te elibera de emoţiile rămase după divorț și a grăbi vindecarea, te invit să participi la Provocarea de 7 zile.

Începem programul intensiv de revenire după divorț luni, pe 22 noiembrie.

În ce constă provocarea?

Primul pas este să te înscrii în grupul privat de Facebook (răspunzând la cele 3 întrebări despre tine).

Imediat vei avea acces la materialele special pregătite pentru tine și accesibie doar membrilor grupului.

De asemenea, vei putea adresa problemele cu care te confrunți și vei interacționa cu ceilalți membri din grup.

O echipă de moderatori va fi acolo să preia problemele sau întrebările tale și să se asigure că-ți răspundem în cel mai scurt timp.

Începând cu 22 noiembrie, timp de 7 zile consecutiv, ești invitat să participi la cele 7 webinarii gratuite, care acoperă cele mai importante teme legate de divorț și de revenirea rapidă după acesta.

Înscrie-te acum: Provocarea de 7 zile: Fii bine cu tine după divorț

 

Cu drag,

Gabriela

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *