Program de Coaching Privat 1-to-1

Despre curs

Divorce Coaching sau „Consilierea la divorț” este un proces de susținere, asistat, care accelerează procesul de conștientizare, înțelegere și acceptare a situației divorțului.

Coaching-ul la divorț te ajută să-ţi identifici obiectivele, nevoile şi interesele pe care să le pui în practică rapid, evitând apariţia complicațiilor legate de divorț.

Divorțul schimbă vieți

Divorțul este o cauză majoră de stres și suferință, aducând schimbări radicale în toate domeniile vieții – emotional, social, financiar, parenting, etc.

Divorțul în cifre

În România aproximativ 30.000 de cupluri divorțează anual și încă pe atâtea iau în calcul posibilitatea unui divorț. Acest eveniment impactează peste 17.000 de copii anual și a devenit o situație tot mai comună, care necesită o rezolvare promptă!

Emoții intense

Este cunoscut şi faptul că divorţul este un proces complex, în general dificil și dureros. În timpul divorţului sunt accentuate situaţiile critice dintre soţi de tipul infidelităţii, abuzurilor fizice sau emoţionale, dependenţelor.

Decizii de luat

În aceeaşi perioada este necesar să iei decizii legate de aranjamente financiare, schimbări de domiciliu sau înţelegeri de parenting, iar aceste decizii necesită sânge rece şi claritate în evaluare. De aceea ai nevoie de informare și înțelegere a pașilor de urmat.

Ce vei învăța?

 • Prin procesul de Coaching vei căpăta claritate pentru a-ţi evalua sentimentele prin care treci şi felul cum acestea te impactează în această perioada de tranziţie.
 • Lucrând cu un coach vei reuşi să-ţi defineşti şi să separi emoţiile de partea practică a divorţului şi astfel vei traversa mai uşor şi mai sigur această perioada.

Conținut Program Coaching

Atunci când raţiunea este întunecată de sentimente intense, acest lucru limitează în mod fiziologic capacitatea creierului de a face faţă procesului de gândire. De obicei se repetă şi se escaladează conflictele dintre soţi şi la întâlnirile cu avocaţii, prelungind la nesfârşit procesul şi traumele asociate cu acesta dar şi crescând inutil costurile! Spre deosebire de psihoterapie, care analizează evenimentele trecute, coaching-ul este orientat către identificarea şi găsirea de soluţii pentru obiectivele viitoare.

Printr-un program de Divorce Coaching obţii puterea de a privi procesul de divorţ cu mintea limpede, focalizată pe rezolvarea problemelor şi nu pe amplificarea emoţiilor negative, astfel încât să poţi lua decizii raţionale pentru ţine şi viitorul tău

Divorce Coaching te ajută şi să comunici cu fostul tău partener sau cu familia lui în moduri noi, diferite, astfel încât să fii capabil să-ţi păstrezi obiectivele importante în centrul atenţiei. În acelaşi timp poţi să restructurezi comunicarea cu fostul partener şi să menţii o relaţie optimă de co-parenting bazată pe înţelegere şi respect, minimizând astfel trauma psihologică a copiilor.

Ce obții prin coaching

 • Îți crești încrederea în tine
 • Treci mai ușor peste durerea pricinuită de divorț
 • Te regasești intreg si complet la finalul procesului
 • Reușești să comunici mai eficient cu fostul partener
 • Îți depașești barierele care te impiedică sa mergi mai departe
 • Devii mai clar cand trebuie să stabiliți regulile de parenting
 • Separi emoțiile de aspectele administrative și legale
 • Îți stabilești obiective noi pentru siguranța financiară
 • Traversezi cu ușutință perioada de tranziție de la cuplu la single
 • Te pregătește pentru o nouă relație după divorț

Programul complet de coaching durează între 5 și 12 ședințe de 60 de minute, care au loc cu o frecvență săptămânală

Ești gata să începi?

Programează o Consultație de Evaluare.