Coaching-ul la divorț te ajută să-ţi identifici obiectivele, nevoile şi interesele pe care să le pui în practică rapid, evitând apariţia complicațiilor legate de divorț.
Divorțul este o cauză majoră de stres și suferință, aducând schimbări radicale în toate domeniile vieții – emotional, social, financiar, parenting, etc.
În România aproximativ 30.000 de cupluri divorțează anual și încă pe atâtea iau în calcul posibilitatea unui divorț. Acest eveniment impactează peste 17.000 de copii anual și a devenit o situație tot mai comună, care necesită o rezolvare promptă!
Este cunoscut şi faptul că divorţul este un proces complex, în general dificil și dureros. În timpul divorţului sunt accentuate situaţiile critice dintre soţi de tipul infidelităţii, abuzurilor fizice sau emoţionale, dependenţelor.
În aceeaşi perioada este necesar să iei decizii legate de aranjamente financiare, schimbări de domiciliu sau înţelegeri de parenting, iar aceste decizii necesită sânge rece şi claritate în evaluare. De aceea ai nevoie de informare și înțelegere a pașilor de urmat.
Atunci când raţiunea este întunecată de sentimente intense, acest lucru limitează în mod fiziologic capacitatea creierului de a face faţă procesului de gândire. De obicei se repetă şi se escaladează conflictele dintre soţi şi la întâlnirile cu avocaţii, prelungind la nesfârşit procesul şi traumele asociate cu acesta dar şi crescând inutil costurile! Spre deosebire de psihoterapie, care analizează evenimentele trecute, coaching-ul este orientat către identificarea şi găsirea de soluţii pentru obiectivele viitoare.
Printr-un program de Divorce Coaching obţii puterea de a privi procesul de divorţ cu mintea limpede, focalizată pe rezolvarea problemelor şi nu pe amplificarea emoţiilor negative, astfel încât să poţi lua decizii raţionale pentru ţine şi viitorul tău
Divorce Coaching te ajută şi să comunici cu fostul tău partener sau cu familia lui în moduri noi, diferite, astfel încât să fii capabil să-ţi păstrezi obiectivele importante în centrul atenţiei. În acelaşi timp poţi să restructurezi comunicarea cu fostul partener şi să menţii o relaţie optimă de co-parenting bazată pe înţelegere şi respect, minimizând astfel trauma psihologică a copiilor.