„Viața e făcută din alegeri”

Eu nu am fost niciodată grasă!

Dar asta nu înseamnă că nu mi-am dorit mereu să fiu ceva mai slabă, mai lucrată, mai sculptată, așa cum vedeam că arată fetele alea care au tot succesul, pe care și eu mi-l doream.

Dar când ai doar câteva kilograme în plus, iar ca să le dai jos înseamnă un efort imens, te bazezi și pe părerea celor din jur, care-ți spun binevoitor “hai dragă că nu ești grasă, poate un pic de burtică, acolo…”

În acest punct al vieții eram anul trecut, când am auzit pentru prima dată de Carmen Barcan.

Mi-a vorbit despre ea o fostă colegă, o corporatistă tânăra, ambițioasă, extrem de implicată în muncă și supraponderală de câțiva ani. Mai exact de când născuse al doilea copil și își luase atenția de la ea și o mutase pe alergătura între job, casă, cei doi copii și ședințele la București.

Sincer, nu m-a interesat prea mult subiectul, pentru că eu nu mă vedeam grasă – cum ziceam poate un pic de burtică, poate mai pocnea o fustă, dar era ok.

După o luna sau două, colega de mai sus a venit la o ședință în București și a ținut morțiș să-mi arate ceva!

Când am văzut-o a fost un șoc!!

Nu doar că era doar mai slabă cu vreo 15 kg, ci avea corpul sculptat, pierduse exact din locurile care erau problematice pentru ea; în plus se vedea că era mult mai fericită, entuziastă, feminină și plină de viață!

A fost un declic pentru mine și am vrut să o cunosc personal pe acea terapeută care a reușit să sculpteze corpul colegei mele și să-i transforme radical atitudinea față de viață.

Șansa a făcut ca tocmai în acea perioadă Carmen Barcan să aleagă să-și deschidă un cabinet și în București, pe lângă cel din Bacău, în care schimbase corpul și viața a sute de persoane in ultimii 13 ani.

“Viață e făcută din alegeri” este motto-ul lui Carmen Barcan și am înțeles, lucrând cu ea, că nu e doar un motto, ci pentru ea este un mod de viață.

De aceea și eu mă bucur că am ales să lucrez cu Carmen, dar mai ales că și ea a ales să mă înscrie în programul ei, în condițiile în care există o listă de așteptare.

Pentru mine, întâlnirea cu Carmen Barcan a fost o experiență unică – iar cei care m-au auzit vorbind despre ea în ultimele luni știu la ce mă refer. Și nu e vorba despre principii de alimentație și proceduri corporale. Sau nu doar atât!

De fapt minunile pe care le înfăptuiește Carmen atunci când îi scapă de zeci de kilograme pe unii, sau doar de acele câteva kilograme rebele pe alții, se bazează pe mult mai mult decât dietă sau aparate.

Carmen are alta abordare  – e o combinație doar de ea știută de dietă, proceduri corporale săptămânale, sesiuni prelungite de coaching în cele două ore petrecute în cabinet, povești inspiraționale, articole publicate de ea, sfaturi ca de la femeie la femeie și motivația pe care o transmite de la o ședința la alta, ca să rămâi consecvent alegerii tale.

Câteodată și mesaje de control sau de susținere la ore când ai fi tentat să mai guști câte ceva 🙂

Acum sunt fericită să spun că am greutatea dorită, că tenul meu arată mult mai bine datorită procedurilor faciale non-invazive pe care mi le-a aplicat, dar mai ales că mă simt mult mai feminină și am căpătat motivația să îmi aleg mai bine prioritățile, fără să uit să ma pun pe mine pe primul loc!

În concluzie, dacă ești o persoană activă, ocupată, plină de responsabilități dar și de kilograme în plus, care își trăiește viața pe pilot automat, merită să faci o pauză și să te uiți cu mai multă atenție la lista ta de priorități.

Ești cu adevărat fericit/ă sau doar satisfăcut/ă de rezultatele tale?

Mergi în direcția potrivită sau te îndrepți către o criză?

După cum poate știi, eu lucrez cu oameni care au trecut printr-un divorț și am învățat multe din atâtea experiențe de viață. Așa am observat că de multe ori, deși avem semnale că suntem intr-o direcție greșită, preferăm să ne prefacem că acestă realitate nu există, până la momentul crizei.

Nu trebuie să se ajungă aici, iar soluțiile de prevenție au început să apară. Printre care și cea de a avea grijă de tine și de nevoile tale.

Pentru că așa cum zice Carmen Barcan: Viața e făcută din alegeri!

1 Comment

 1. Florentina Uzumtoma iulie 30, 2020at3:30 am

  Buna ziua,

  As dori sa iau legatura cu D-na Carmen Barcan. Ma puteti ajuta sa intru in legatura cu dinsa?
  Multumesc frumos.
  Adresa mea de email este : uzumtomaflorentina@yahoo.ca

  Florentina Uzumtoma

  Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *