Știu care e frica ta cea mai mare

Divorțul este a doua cea mai mare traumă după moartea cuiva drag. Deci fie că ai ales să inițiezi divorțul sau ai fost luat/ă complet prin surprindere, este firesc să simți frică vis-a-vis de ce va urma. Iată câteva dintre cele mai comune frici la divorț:

Frica de singurătate

Ți-e teamă că ai deja o vârstă, un bagaj emoțional, poate și copii. Ți-e teamă că deja nu mai ai răbdarea, forța și cheful să o iei de la capăt, deci vei rămâne de acum singur/ă.

Statistic, aproape 80% din oamenii care divorțează se recăsătoresc sau intră într-o relație monogamă de lungă durată. Chiar dacă să zicem că faci parte din cei 20% care nu se vor recăsători, vei avea întotdeauna susținerea familiei, a prietenilor și a celor din comunitățile în care te implici. 

Frica de necunoscut

Nu știi cum o să te descurci singur/ă, deja te-ai obișnuit cu prezența, implicarea și ajutorul fostului partener în viața ta.

Oamenii sunt creaturi ale obișnuinței, deci dacă ne familiarizăm cu un anumit stil de viață, ni se pare imposibil să-l putem schimba vreodată. Adevărul este următorul: ai toate resursele, informațiile și puterea să faci orice îți propui

Frica de ce va spune lumea

Știi că familia extinsă, vecinii și colegii de muncă vor afla de “eșecul” tău romantic și te vor critica.

25% din cupluri divorțează în România anual. Divorțul nu este un “eșec”, este un act de curaj – este un pas către o viață mai fericită și mai împlinită. Iar dacă Georgeta de la contabilitate nu consideră asta, să fie sănătoasă! 🙂

Știu cum să scapi de frici 

Mesajele de mai sus sunt foarte frumoase, dar nu au nicio relevanță dacă nu le simți cu adevărat, dacă nu crezi în ele.

Dacă fricile divorțului te bântuie și nu știi cum să le gestionezi, lasă-mă să te ajut. Organizez un webinar gratuit, special pentru oamenii ca tine, în care vom înțelege care sunt pașii prin care putem, concret și practic, să scăpăm de frici și să mergem mai departe cu curaj.

Te aștept marți, 18 mai, la ora 19:00, pe Zoom, la webinarul “Puterea grupului după divorț”.

Înscrie-te chiar acum și hai să trecem peste frici împreună!

https://forms.gle/9Y7e4A66MtehRXza6

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *