Singură după divorț. Unde e toată lumea?!

Îmi amintesc perfect ziua în care stăteam singură, cu o țigară în mână, așteptând un SMS, un mesaj, un telefon, orice! 

Trecuseră 5 luni după divorț iar eu eram singură, într-un apartament închiriat undeva la Universitate, fără niciun prieten alături. Fiica mea adolescentă își petrecea timpul cu prietenii ei – cum mă și așteptam să se întâmple.

La ce nu mă așteptam, însă, este dispariția prietenilor mei de familie. După 20 de ani de grătare la noi în curte, concedii la mare și la munte, zile de naștere sărbătorite împreună, nu credeam că voi ajunge în punctul în care să nu fiu căutată de niciunul din ei!

Mi-a luat câțiva ani să accept și să iert acest adevăr al divorțului. Însă aud clienți la fiecare program care îmi spun parcă exact aceeași poveste, și înțeleg că al meu caz nu este unul izolat. 

Atunci când un eveniment atât de dureros, complex și delicat precum divorțul se petrece, cei doi soți nu sunt singurii afectați de “marea schismă”. Părinții, copiii și prietenii au și eu momentele lor de suferință și mai ales de confuzie.

De aceea, din dorința de a nu deranja, de a nu spune lucrurile greșite, de a nu “lua partea cuiva”, oamenii preferă să ne ofere spațiu și să se distanțeze o perioadă de noi.

Desigur, orice persoană care a trecut printr-un divorț îți va confirma că tocmai de asta nu avem nevoie! 

Avem nevoie de înțelegere, de compasiune, de cineva care să ne asculte atunci când ne este greu. Cu siguranță izolarea nu ajută pe nimeni în momente atât de dificile.

Din păcate, nu cred că putem să schimbăm mentalitățile oamenilor din jurul nostru. Însă, din fericire, putem să luăm o decizie asumată de a ne înconjura de noi oameni.

Oameni ca noi, care trec prin aceleași experiențe, care înțeleg emoțiile noastre și care își doresc, la rândul lor, prieteni de nădejde.

De asta am creat Grupul de Suport după Divorț, pentru acei oameni care sunt pregătiți să iasă din izolare și să împărtășească într-un mediu sigur experiența lor. Alături de mine, coach specializat pe divorțuri, discutăm despre provocările prin care trece fiecare și ne ajutăm reciproc.

Vorbim despre Puterea grupului după divorț în webinarul de pe 11 mai, unde te invit și pe tine. Află cum o gașcă de oameni ca tine îți poate schimba fundamental percepția asupra divorțului.

Ne vedem marți, 11 mai, la ora 19:00, pe Zoom.

Click aici pentru detalii și inscrieri!

https://fb.me/e/3HEu1VDOd

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *