Puterea unei femei stă în feminitatea ei

Am uitat să fim femei, ne suprimăm trăirile și sentimentele, emanăm forță și îndârjire. Ne bazăm din ce în ce mai puțin pe simțire si intuiție. Încercăm să ne ascundem feminitatea și vulnerabilitatea, care este cea mai mare forță pe care o posedăm și care dezarmează orice bărbat.

Ideile oferite de societatea actuală despre cum ar trebui femeile să fie nu funcționează.

Feminismul a schimbat „femeia de casă” cu „super-femeia care poate face totul singură”, dar care în secret se plânge de singurătate și neîmplinire.

De aceea întâlnim astăzi un număr tot mai mare de femei puternice, realizate profesional, care au aproape tot ce-şi doresc – mai puţin împlinirea profundă, dată de iubirea adevărată şi desăvârşită prin activarea energiei lor feminine.

Energia feminină este energia Lunii si a apei, este cea care ne guvernează pe noi femeile și ne face atât de atrăgătoare pentru sexul opus. Se stie că dacă pentru energia masculină verbul corespunzăror este A FACE (acțiune, planificare, direcție), pentru energia feminină verbul corespunxător este de A FI (echilibru, creație, emoții)

Însă în goana impusă de egalarea drepturilor lor cu cele ale bărbaților, femeile au dovedit că pot să facă și să acționeze aproape la fel de bine ca bărbații, ba uneori chiar mai eficient. Doar că au pierdut din vedere că s-au indepărtat de sursa lor de putere, feminitatea, și de aceea se trezesc tot mai obosite și mai neîmplinite.
De aceea, pentru a putea descătuşa energia noastră feminină reală, autentică, care este dorită de orice bărbat aflat în energie masculină, trebuie să începem să facem curăţenie printre obiceiurile şi credinţele care ne impovărează inutil.

Mai jos îţi voi descrie care sunt cele mai comune greşeli pe care noi, femeile, le facem în relaţia noastră cu  bărbații şi la care poţi renunţa chiar de astăzi, fără niciun regret, fără niciun cost, pentru o viaţă mai bună.

1. Renunţă să faci compromisuri doar ca să câștigi aprecierea lui

Niciun bărbat nu-şi doreşte o femeie dependentă emoţional de el şi de părerea lui. Un astfel de comportament din partea ta îi transmite mai degrabă disperare, neîncredere şi automat îi va scădea atracţia pentru tine.
Secretul constă în relaxare și în canalizarea atenției către tine. Când tu te iubeşti pentru ceea ce eşti cu adevărat, cu bune şi rele, nu vei mai simţi nevoia să apelezi la nimeni pentru apreciere sau confirmare.

Dacă vrei să afli mai multe în legătură cu acest subiect, îţi recomand și articolul 3 întrebări despre încrederea în tine, este un exerciţiu scurt, care-ţi poate oferi o “rampă de lansare” în drumul tău către auto-iubire.

2. Renunţă să folosești sexul ca armă de cucerire, nu funcționează

Ştiu, e simplu şi la îndemână să te îmbraci cu rochia aia sexy şi să primeşti un răspuns imediat – o privire, un compliment sau o invitaţie. Însă dacă îţi doreşti o relaţie serioasă nu aceasta este atitudinea corectă, pentru că atracția de moment va dispărea la fel de repede, iar in plus e aproape imposibil să trăiești mereu în competiţie cu alte “rochii sexy”.

Ce poţi face însă este să mizezi pe o atitudine încrezătoare, pe feminitate și pe inteligenţă emoțională. Acestea sunt calitățile de care se va îndrăgosti și pe care le va aprecia chiar şi în “dimineaţa de după”, iar astfel cresc şansele pentru o relaţie sănătoasă și de lungă durată.

3. Renunţă să alergi după bărbaţi care nu sunt pregătiți pentru o relaţie 

Multe dintre noi am păţit asta – ne-am îndrăgostit de El, misteriosul, frumosul, rebelul – şi am sperat că noi vom fi cea specială, care până la final vom reuși să îl schimbăm pe Don Juan, care pentru noi va renunţa la stilul de viaţă aventuros, copleşit fiind de iubire.

Ei bine, astfel de poveşti găsești doar în povești dintr-un singur motiv – sunt ficţiune. În realitate, poţi schimba o singură persoană – pe tine însăți.

Timpul investit în încercarea de a schimba alte persoane este timp pierdut, pe care l-ai putea folosi mai bine pentru dezvoltarea ta personală, sau pentru a-ți găsi pe cineva care să te iubească şi să vrea să fie într-o relaţie cu tine fără nicio “ajustare” din partea ta.

4. Renunţă la frica de socializare şi la un limbaj al trupului greşit

Probabil că ai mai auzit că peste jumătate din comunicarea interumană este non verbală, şi de multe ori atitudinea noastră vorbeşte despre noi înainte să apucăm să ne prezentăm. Prin urmare, de fiecare dată când eviţi privirea cuiva, sau te faci mică şi încerci să te ascunzi într-un colţ, transmiţi bărbaţilor sentimentul că nu ai încredere în tine şi nu eşti pregătită pentru interacţiunea cu ei.

Desigur, încrederea în sine nu se câştigă peste noapte, însă aşa cum nu ai striga în gură mare “MĂ SIMT INCONFORTABIL, AŞ PREFERA SĂ FIU ACASĂ ÎN PIJAMALE”, nu lăsa nici limbajul trupului să te dea de gol.
Dacă vrei să afli mai multe despre limbajul trupului şi despre imaginea ta în context social, îţi recomand articolul Atitudinea mea vorbeşte pentru mine, scris de specialista noastră în LifeStyle, Cristina Iankulescu.

5. Renunţă la a mai apela la prietenele tale pentru sfaturi ce necesită un specialist

Sigur că este mai uşor să ne sunăm prietenele și să ne consultăm cu ele când vine vorba despre relaţii de dragoste. Doar că ele nu sunt experte în domeniu, sunt subiective şi mai mult, sunt de atâta timp prietenele tale încât probabil gândesc la fel ca și tine. Este știut că noi preferăm să comunicăm cu persoane care sperăm că ne vor confirma credinţele şi părerile.

Dacă vrei însă o schimbare reală în viața ta, este esenţial să apelezi la experţi pentru ajutor. Un program de coaching îți va da încredere în tine, te va scoate din zona de confort și iți va da acces la o sursă interioară de putere pe care nici nu o bănuiai.

Sper că acest articol să te inspire să “faci curăţenie” în mintea şi sufletul tău, pentru a continua călătoria vieţii tale mai uşoară, mai liberă şi mai fericită.

Lasă-mi un comentariu cu părerea ta despre aceste greşeli, sau care sunt alte greşeli pe care tu le-ai sesizat la femeile din anturajul tău, aici sau pe pagina noastra de Facebook.

Cu drag,

Gabriela

Coach Divorce Journey

3 Comments

 1. Irina mai 11, 2017at8:08 am

  Bravo Gabi. ❤
  Nici eu nu puteam sa o spun mai bine.

  Reply
 2. Laura iulie 28, 2017at2:26 pm

  Ma bucur tare mult ca am descoperit acest blog in care vorbesti despre mine! Vad ca de fapt eu am gresit de la inceput prin pierderea feminitatii, si in loc sa imi incep sa ma privesc eu din interior si sa ma iubesc, am cautat mereu aprecierea in ochii celorlalti, iar atunci cand sotul meu nu mi-a mai oferit asta, am gasit in alta parte, comitand adulter.

  Multumesc! Ma luminezi pur si simplu!

  Reply
  1. Gabi august 11, 2017at11:52 am

   Multumesc Laura, cred ca multi cautam iubirea in alta parte cand ea se gaseste in noi…si abia cand incepem sa oferim iubire neconditionat ne trezim ca suntem la randul nostru coplesiti de iubire.

   Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *