N-ai idee cine ești

Școala nu ne învață cum funcționează relațiile. Cel mai probabil, nici acasă nu primim astfel de educație, pentru că nici ai noștri, la rândul lor, habar n-au despre ce e vorba.

Dacă e să căutăm pe cont propriu despre ce înseamnă o relație de dragoste, vom descoperi multe lucruri interesante. Printre altele, vom afla că o relație se maturizează în timp

Există mulți oameni care se plâng că “nu mai simt fluturași în burtă ca la început”, fără să realzieze că e absolut normal! Relația are ca scop maturizarea, evoluția și sustenabilitatea pe termen lung.

E greu de crezut că ai putea să construiești case, să crești copii și să iei decizii importante de viață dacă mintea ți-ar fi mereu numai la iubitul tău. Îndrăgosteala e frumoasă, dar la fel ca orice altceva, e efemeră.

Însă să lăsăm relațiile de dragoste pentru moment – cel mai probabil, dacă citești acest newsletter, tocmai ai divorțat și o nouă relație e ultimul lucru la care te gândești acum.

Ai mintea ocupată cu resentimente, gânduri de viitor și probleme logistice. Și e normal.

O relație, însă, pentru care ar trebui să aloci niște timp, este relația cu tine.

Așa cum o relație de dragoste de maturizează, așa și relația ta cu tine se schimbă în timp.

Amintește-ți cum te raportai la tine când erai copil, apoi adolescent, iar acum adult. Imaginea de sine, încrederea de sine și locul pe care consideri că îl ai în această lume sunt lucruri care se schimbă de la o vârstă la alta, fie că vrem sau nu.

Iar acum, după un divorț, s-ar putea ca relația cu sinele să fie una nu tocmai ok.

S-ar putea să te biciuiești pentru că n-ai știut cum să faci să menții căsnicia fericită. Sau din contră, să te biciuiești pentru că te-ai îndrăgostit de fostul tău partener în tinerețe.

S-ar putea să te învinovățești pentru că nu știi cum să comunici cu copiii tăi. Sau pentru că uneori îți verși nervii pe ei, fără să vrei.

S-ar putea să crezi că e ceva în neregulă cu tine pentru că nu reușești să-ți revii după divorț. Că ești singurul/singura care trece prin așa ceva.

În primul rând, toate cele enumerate mai sus sunt prostii. Nu ești singur/ă, nu e vina ta că nu ești părintele model într-un moment de criză și nu e doar responsabilitatea ta să menții o căsnicie în viață. Așa că poți să renunți la astfel de gânduri imediat.

În al doilea rând, e firesc să ai o relație mai puțin decât ideală cu tine acum. Treci printr-o perioadă de tranziție, în care multe concepte (despre iubire, despre mariaj, despre relații) sunt puse la îndoială, în care lucrurile se schimbă rapid în jurul tău și în care există multă incertitudine.

Avem tendința să așteptăm prea multe de la noi înșine, fără să ne oferim prea multe la schimb.

Vrem să fim roboți care nu se enervează niciodată, care pot munci 10 ore pe zi, în fiecare zi, și care nu fac niciodată vreo greșeală. Dar nu se poate.

Primul pas către vindecare nu este să-l ierți pe fostul tău partener pentru ceea ce a făcut – sau pentru ce nu a făcut. Primul pas către vindecare e să te ierți pe tine. Să faci pace cu cine ești – cu bune și cu rele – și să-ți găsești pacea interioară.

Dacă vrei să atingi acest punct de pace și liniște, de înțelegere și răbdare, lasă-mă să te ajut.

Organizăm un workshop în București, pe data de 16 iunie. Începe la 18:30 și se ține la Avocadoo 2 (adică pe Strada Postelnicului 12, la parter). Se numește “Primii pași după divorț” și are ca scop să-ți înlesnească drumul de la divorț la vindecare. 

Alăruri de dr. Gabriela Saulea, coach, trainer și expert în divorț, vom înțelege:

  • De ce am ajuns la divorț;
  • De ce simțim acest val de emoții negative legate de divorțul nostru;
  • De ce avem anumite comportamente “anormale” și de ce sunt, de fapt, absolut normale la divorț;
  • Ce avem nevoie să facem concret ca să ne vindecăm;
  • Cum implementăm aceste metode de vindecare eficient în viața noastră.

Vino și tu alături de noi joi, 16 iunie, de la ora 18:30, la Avocadoo 2, să înțelegi care sunt “Primii pași după divorț”.

Participarea este gratuită, trebuie doar să completezi acest formular:

https://forms.gle/o2d6vifNiQrYGVbd7

Alege să te ierți și să începi să te vindeci cu adevărat.

Ne vedem joi!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *