Încă de mici suntem învățați că ține de noi să ajungem din punctul A în punctul B. Că ține de ambiție, de perseverență și de seriozitate să reușim să obținem ceea ce ne dorim: o anume diplomă, un anume job, un anume rol în societate.
Ceea ce se omite adesea din discursul acesta motivațional este aspectul emoțional. Credem că așa cum un job de vis presupune niște pași clari, liniari, așa și un eveniment cu impact negativ emoțional profund se depășește la fel.
Lucrurile nu stau chiar așa.
Emoțiile nu sunt în controlul nostru. Doar comportamentele sunt. Așa că atunci când suntem loviți de valul de emoții copleșitoare care vin odată cu divorțul, credem că ce avem de făcut e să ne facem un to-do list.
Credem că dacă muncim mai tare, dacă fugim mai repede, dacă ne ambiționăm mai bine, putem să depășim această traumă așa cum am depășit ultimul examen din facultate.
Apoi suntem dezamăgiți de rezultate. Suntem dezamăgiți de noi înșine.
Pentru că după toate cărțile pe care le-am citit, după toate cursurile la care am participat și după toate eforturile pe care le-am făcut pentru a fi mai bine, ne găsim în același punct. Suntem la fel de triști, de speriați, de singuri. Și credem că e vina noastră, că n-am făcut ceva bine, că nu merităm să ne vindecăm.
Dar am plecat de la premisa greșită: că vindecarea este un drum liniar.
Vindecarea este un roller coaster care ne surprinde la orice colț. Chiar și după luni sau chiar ani de eforturi, este posibil să ne reîntâlnim cu niște emoții de care credeam că “am scăpat’ de mult.
Și nu este rău deloc.
Pentru că sufletul nostru este capabil să simtă atât de multe emoții frumoase. Este capabil să simtă iubire necondiționată, grijă, respect și compasiune. Așadar, este normal să poată simți la fel de intens și emoțiile din spectrul opus.
Chiar și așa, nu trebuie să disperăm. Când simțim că regresăm către emoții peste care credeam că am trecut, în loc să ne simțim dezamăgiți, să ne bucurăm. Pentru că asta înseamnă că sufletul nostru încă funcționează, că n-am devenit cinici și lipsiți de emoție, că mai facem un pas înainte.
Fiecare moment de “regres” este, de fapt, o oportunitate de evoluție.
Iar cu răbdare, cu înțelegere și cu susținerea necesară, vom ajunge și în punctul în care nicio emoție, indiferent de natura ei, nu ne va mai supăra. Vom înțelege că orice experiență, negativă sau pozitivă, ne transformă în cine trebuie să fim.
Dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate de oameni ca tine, care sunt în procesul de vindecare și acceptare, vino și tu în Provocarea de 7 zile: Fii bine cu tine după divorț!
Vrem să facem un grup cât mai mare de oameni cu aceleași valori, cu aceleași țeluri și provocări.
Apoi, pe 22 noiembrie, începem Provocarea propriu-zisă. Este vorba despre un program intensiv de 7 zile, absolut gratuit, în care vom învăța cum să gestionăm provocările divorțului, cum să ne gestionăm emoțiile și cum să ne acceptăm parcursul.
În ce constă provocarea?
Primul pas este să te înscrii în grupul privat de Facebook (răspunzând la cele 3 întrebări despre tine).
Imediat vei avea acces la materialele special pregătite pentru tine și accesibie doar membrilor grupului.
De asemenea, vei putea adresa problemele cu care te confrunți și vei interacționa cu ceilalți membri din grup.
O echipă de moderatori va fi acolo să preia problemele sau întrebările tale și să se asigure că-ți răspundem în cel mai scurt timp.
Începând cu 22 noiembrie, timp de 7 zile consecutiv, ești invitat să participi la cele 7 webinarii gratuite, care acoperă cele mai importante teme legate de divorț și de revenirea rapidă după acesta.