DIVORCE COACHING sau cum să depășim obstacolele de după divorț

Întrebarea care se pune adesea este de ce avem nevoie de Divorce Coaching? Acest serviciu a apărut că urmare a unei nevoi noi, dată de creşterea numărului de divorţuri din întreaga lume, dar şi în România.

Conform datelor INS rata divorţului a ajuns la 25% in România, adică un sfert dintre cuplurile căsătorite vor ajunge la divorț.

Aceste date arată că suntem în faţă unui nou fenomen social care are nevoie de o abordare în consecinţă.

Este cunoscut faptul că divorţul este un proces dificil şi complex, în general dureros. În timpul divorţului sunt contemplate situaţii critice dintre soţi de tipul infidelităţii, abuzurilor fizice sau emoţionale, dependenţelor.

Aceste discuţii se însoţesc de sentimente puternice de durere, vinovăţie, furie, neputinţă confuzie, sentimente care devin mai vii că niciodată şi care-ţi tulbură raţiunea. Însă în aceeaşi perioada este necesar să iei decizii legate de aranjamente financiare, schimbări de domiciliu sau înţelegeri de parenting, iar aceste decizii necesită sânge rece şi claritate în evaluare.

Prin procesul de Coaching vei căpăta claritate pentru a înțelege direcția pe care o dorești si modul în care poți să parcurgi fiecare nouă etapă.

Spre deosebire de psihoterapie, care analizează evenimentele trecute, coaching-ul este orientat către identificarea şi găsirea de soluţii pentru obiectivele viitoare.

Atunci când raţiunea este întunecată de sentimente intense, acest lucru limitează în mod fiziologic capacitatea creierului de a face faţă procesului de gândire. De obicei se repetă şi se escaladează conflictele dintre soţi şi la întâlnirile cu avocaţii, prelungind la nesfârşit procesul şi traumele asociate cu acesta, dar şi crescând inutil costurile!

Lucrând cu un coach vei reuşi să-ţi defineşti şi să separi emoţiile de partea practică a divorţului şi astfel vei traversa mai uşor şi mai sigur această perioada. Coaching-ul te ajută să-ţi identifici obiectivele, nevoile şi interesele şi să le pui în practică având de partea ta o putere interioară crescută cu fiecare nouă ședință.

Printr-un program de Divorce Coaching obţii puterea de a privi procesul de divorţ cu mintea limpede, focalizat pe rezolvarea problemelor şi nu pe amplificarea emoţiilor negative, astfel încât să poţi lua decizii raţionale pentru tine şi viitorul tău.

Divorce Coaching te ajută şi să comunici cu fostul partener în moduri noi, diferite, astfel încât să fii capabil să-ţi păstrezi obiectivele tale în centrul atenţiei. În acelaşi timp poţi să re-cadrezi relația cu fostul partener ca și celălalt părinte al copilului tău şi să menţii o relaţie optimă de co-parenting, evitând astfel trauma psihologică a copiilor.

În concluzie, apelând la un program de Coaching după divorţ vei reuşi să traversezi cu integritate şi demnitate o perioada dureroasă şi furtunoasă din viaţă ta şi ceea ce este cel mai important pentru tine, vei RECÂȘTIGA mult mai rapid controlul asupra vieţii tale şi asupra direcţiei în care doreşti să porneşti.

Cu drag,

Dr. Gabriela Saulea

Divorce Coach

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *