De ce unii oameni traversează mai ușor divorțul?

Începem o serie de articole care știu că vor fi iluminatoare pentru tine. Fiindcă deja lucrăm cu oameni divorțați de peste 5 ani, avem oportunitatea să extragem niște învățăminte. 

Mai exact, ne-am întrebat de ce avem clienți care după 1 an de la divorț sunt fericiți, liniștiți, poate chiar în noi relații de dragoste, iar alții sunt încă supărați pe fostul partener și după 10, 15, 20 de ani. 

Cu siguranță nu este vorba despre contextul despărțirii. Am auzit deopotrivă despărțiri “ușoare” care au durut ani de zile, cât și despărțiri “cu scântei” peste care partenerii (cel puțin cel pe care l-am cunoscut noi) au reușit să treacă relativ repede.

Deci care e ingredientul secret? De ce unii oameni traversează divorțul mai ușor?

Am identificat câțiva factori esențiali pe care îi vom discuta în detalii în articolele ce urmează. Desigur, ei sunt mai mulți în realitate și în proporții diferite, însă aceștia sunt cei mai relevanți, regăsiți în mare majoritate a clienților care ne-au trecut pragul. 

  1. Dorința de a trece peste;
  2. Nevoia de dreptate vs. nevoia de eliberare;
  3. Scopul;
  4. Preconcepțiile limitative;
  5. Suportul din jur.

E posibil să nu pricepi mare lucru din cuvintele de mai sus, însă te asigur că în următoarele 5 articole vei putea înțelege exact psihologia din spatele acestor 5 factori și vei putea să te identifici și tu în ei. 

Joi discutăm despre Dorința de a trece peste, deci asigură-te că ești pe fază! 

Cu drag,

Monica

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *