A cerut divorțul și NU-L POT IERTA!

Îţi scriu acest articol pentru că se poate să te numeri şi tu printre femeile din comunitatea Divorce Journey care a fost surprinsă într-o bună zi de o conversaţie nedorită şi neaşteptată în care el te anunţa că vrea să va despărţiţi.

Fie cere o perioada de pauză, fie îţi spune că nu se mai simte fericit şi împlinit şi vrea să se regăsescă în altă parte, fie că pur şi simplu a cerut divorțul.

Sentimentul este copleşitor şi nu înţelegi cum s-a ajuns aici! Doar ai făcut tot ce era omeneşte posibil că toată lumea să fie fericită şi el mai mult decât oricine.

Te-ai abandonat pentru el, apoi pentru primul copil, apoi pentru job-ul de la care se cerea performanţă, ai făcut şi al doilea copil în speranţa că lucrurile se vor îndrepta.

Simţeai că faci compromisuri, erau nopţi în care adormeai cu un nod în gât şi cu sentimente pe care nu aveai cui să le împărtăşeşti pentru că preferai să le ascunzi şi de tine. „Cine ştie poate dacă nu mă gândesc la asta o să dispară de la sine.”

Pe urmă ai început să vezi primele semnale de alarmă la el: era tot mai distant, îl vedeai mereu plictisit şi neinteresat de lucruri care cândva îi făceau plăcere. Poate când eraţi într-un anturaj sau îl auzeai vorbind la telefon cu altcineva îi reapărea entuziasmul şi veselia pe care i le ştiai, dar apoi când rămânea doar cu tine era din nou plictisit şi apatic.

Singurule lucruri care păreau să-l mai entuziasmeze erau cura de slăbire, mersul la sală sau cumpărarea unui tricou nou, care oricum era alt stil decât îi cumpărai tu.

Aşa că momentul în care te-a anunţat că nu se mai simte împlinit lângă tine şi vrea să înceapă o altă viaţă a căzut ca o lovitură de trăsnet în viaţa ta.

Bine, şi tu ce se presupune că vei face de acum încolo? Doar ţi-ai investit anii cei mai frumoşi în această relaţie, te-ai abandonat pentru el, pentru copii, pentru job, pentru toată lumea şi acum dintr-o dată toate acestea nu mai valorează nimic?!

Tu ce vei face mai departe, cum poate să fie atât de crud să nu-i pese de tot sacrificiul tău şi toate sentimentele pe care le-ai investit în el? Cum ai putea să-l ierţi vreodată?

Secretul este că TREBUIE să-l ierţi!

Şi nu de dragul lui, ci de dragul tău! 

Toată furia şi negativitatea pe care o simţi pentru el sunt de fapt la tine în suflet şi nu la el. Dacă nu scoţi acest balast şi nu te eliberezi de el, poţi căra aceste pietre de moară după tine mult timp, timp în care el oricum îşi va vedea de viaţă pe care şi-o doreşte.

Bine, dar cum? Cum aş putea să-l iert pentru tot ce mi-a făcut? Cum aş putea să nu mai simt acesta suferinţă copleşitoare, acest sentiment că viaţa mea nu mai duce nicăieri şi nu mai are niciun rost?

La fel ca şi mine, şi la fel că şi celelalte femei din programul Divorce Journey care au trecut cu bine peste acest moment şi care acum se bucură de o viaţă mai împlinită şi mai frumoasă, cu un optimism şi o deschidere pe care nici nu şi-au imaginat că le pot accesa vreodată.

Urmează aceşti paşi simpli pe care-i găseşti în articolul 5 paşi simpli prin care să depăşeşti trauma divorţului. Femeile din programul Divorce Journey au aplicat aceşti paşi şi au mărturisit că deşi nu au reuşit să-l ierte și să uite imediat trauma despărţirii, au făcut progrese uimitoare în a se elibera de suferinţă pricinuită de despărţire.

Tu ce strategii ai aplicat în situaţia ta şi care au funcţionat cel mai bine? 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *