Cele 3 anotimpuri ale divorțului – primăvara

Draga mea,

Dragul meu,

Sfârșitul unei relații este dureros și necesită timp pentru vindecare. De aceea iarna divorțului este despre răbdare, vindecare, autocunoaștere.

În primăvara divorțului dorim să dăm un curs fericit vieții noastre.

E ca și cum ne-am externat din spital după o lungă perioadă de timp și nu știm cu ce să începem.

Unii vor să cunoască oameni noi, dar se plâng că nu știu unde să-i întâlnească. De obicei dau vina pe pandemie, care îi ține izolați – însă nu e chiar așa, aceeași poveste o auzeam și acum doi ani.

Alții deschid aplicații de dating, sperând că vor găsi o nouă iubire. Rata de succes e relativ mică și după un timp, închid frustrați aplicațiile și renunță. Peisajul întâlnirilor e mult schimbat față de cum era când l-ai părăsit tu.

Pentru a te descurca în acest hățiș ai nevoie de cunoștințe de multe tipuri – cum te prezinți, ce cauți, cum identifici player-ii, cum te porți la întâlniri, ce faci mai departe etc.

De fapt, toate aceste sunt doar strategii pe care le poți învăța, însă în spatele eșecului, de cele mai multe ori stă o stimă de sine scăzută, o neiubire de sine, câteodată frica de singurătate. Iar acestea ne țin departe de șansa de a clădi o relație așa cum ne dorim, fie că ne cunoaștem în online sau prin alte metode.

Pentru a avea o viață fericită, o nouă relație, încredere și bucurie după divorț, ai nevoie mai mult decât orice, de dezvoltare personală și creștere emoțională.

Din experiența dobândită la Divorce Journey, dar și din cea personală, am înțeles că cei care au ajuns la divorț sunt persoanele care mai au de rezolvat anumite răni din copilărie.

Lise Bourbeau descrie în cartea sa „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” care sunt cele mai întâlnite răni din copilărie și cum acestea ne împing către un anumit comportament sau un anumit tip de partener pe care-l atragem.

Și atunci cum să mai avem curajul să iubim din nou?

Cum să ne asigurăm că nu vom atrage același tip de partener care ne-a făcut să suferim și de care am divorțat?

Pera Novacovici a dat un răspuns foarte simplu la întrebarea pe care i-am adresat-o într-un interviu: „Cum ne asigurăm că nu atragem același tip de persoană care ne-a rănit în trecut” iar răspunsul lui a fost „Dar tu mai ești aceeași persoană care ai fost în trecut?”

Din momentul în care înțelegem că noi atragem situații, oameni (deci și parteneri) pe același nivel de maturizare emoțională (să-l denumim vibrație) ca și al nostru, atunci tot ce avem de făcut este să creștem.

Pentru că dacă te-ai oprit din dezvoltarea ta emoțională la stadiul de copil, în care mai ai frică de abandon (exprimată prin gelozie sau furie), frică de respingere, trădare sau nedreptate, atunci cu siguranță vei atrage un partener care va oglindi starea ta emoțională.

Am asistat în ultimii ani și la exemplificarea pozitivă a acestui concept, având în comunitate mai multe cupluri nou formate.

Ce mi se pare admirabil este că partenerii nu s-au grăbit într-o nouă relație, lăsându-și timp pentru a-și rezolva propriile răni emoționale înainte.

Am avut chiar și un cuplu care s-a căsătorit după un an de relație, spunându-și DA în fața martorilor, sub deviza „O dată ne căsătorim a două oară”! 🙂

Pentru că cei doi s-au cunoscut în comunitatea Divorce Journey și am șansa să fiu prietenă cu amândoi (am și participat la nunta lor), m-am uitat cu bucurie la naturalețea formării acestei relații. Iar de când sunt împreună, totul curge natural, fără zbucium, frustrări, sau crize, ci doar cu dorința firească de a crește împreună în această relație și a se bucura de liniște și iubire.

Mi s-a demonstrat încă o dată că doar munca cu noi înșine, dezvoltarea personală și creșterea emoțională reprezintă soluția la revenirea noastră post-divorț.

Așadar, în primăvara divorțului, la cea mai frecventă întrebare „voi mai iubi după divorț?”, răspunsul este:

DA!

Dar pentru aceasta este nevoie să-ți asumi procesul de dezvoltare personală și creștere emoțională după divorț.

Cum poți accelera procesul de creștere emoțională în primăvara divorțului?

Sunt câțiva pași simpli pe care poți să-i faci:

Există literalmente sute de cărți de dezvoltare personală și creștere emoțională pe care le găsești în librării traduse sau pe net în engleză și îmi face mare plăcere să împărtășesc cu cei interesați autorii și titlurile pe care personal le-am găsit folositoare.

Poți învăța să meditezi, sau să te apropii mai mult de religie ori altă formă de conectare cu Universul (divinitatea, Dumnezeu) pe care o consideri potrivită conform credințelor tale.

Poți folosi afirmațiile și gândirea pozitivă. Unii contestă această formă de forțare a emoțiilor pozitive și cred că pe termen lung au dreptate, însă în perioada de după divorț avem nevoie să folosim anumite tehnici desprinse din NLP prin care să ne ajutăm să ieșim din zona de tristețe.

Poți lucra cu un coach într-un proces de coaching, care să te ajute să-ți crești încrederea și stima de sine, să-ți identifici condiționările limitative și credințele care te țin în trecut și te împiedică să experimentezi o viață minunată, plină de iubire!

Poți deveni student în Academia Post-Divorț, o școală online, în care ai toate cele de mai sus, sub formă structurată, predată, dar mai ales implementată în viața ta de zi cu zi. Pentru că informația, fără energia și motivația de a face o schimbare reală, nu aduce niciun beneficiu.

Acești pași pot fi mici sau mai mari, depinde de ritmul care este confortabil pentru tine, singura condiție este să nu te oprești!

Fiecare săptămână sau lună va aduce câte o mică schimbare, dar peste un an nu vei mai recunoaște persoana fericită care ai devenit!. Vei realiza că ai uitat aproape complet de îngrijorările și temerile de acum și că te simți pregătit să iubești din nou!

 

Cu drag,

Gabriela

 

P.S. În curând lansăm Academia Post-Divorț, o școală special gândită pentru tine!!

Urmărește-ne pe Facebook, unde voi reveni cu detalii despre acest nou program!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *