A cerut divorțul și nu îl pot ierta

Îţi scriu acest articol pentru că se poate să te numeri şi tu printre peroanele care au fost surprinse într-o bună zi de o conversaţie nedorită şi neaşteptată în care partenerul le anunţă că vrea să se despartă.

Fie cere o perioadă de pauză, fie îţi spune că nu se mai simte fericit şi împlinit şi vrea să se regăsească în altă parte, fie că pur şi simplu vrea divorțul.

Sentimentul este copleşitor şi nu înţelegi cum s-a ajuns aici! Doar ai făcut tot ce era omeneşte posibil ca toată lumea să fie fericită, iar partenerul mai mult decât oricine.

Dacă aici, unde am făcut tot ce am știut eu să fie bine, nu a fost (adică în relație), atunci unde va fi? (comentariu de la o cititoare)

Te-ai abandonat pentru relație, apoi pentru primul copil, apoi pentru jobul de la care se cerea performanţă, ai făcut şi al doilea copil în speranţa că lucrurile se vor îndrepta.

Simţeai că faci compromisuri, erau nopţi în care adormeai cu un nod în gât şi cu sentimente pe care nu aveai cui să le împărtăşeşti pentru că preferai să le ascunzi şi de tine. 

“Cine ştie, poate că dacă nu mă mai gândesc la asta, o să dispară de la sine.”

Pe urmă ai început să vezi primele semnale de alarmă la partener: era tot mai distant, îl vedeai mereu plictisit şi neinteresat de lucruri care cândva îi făceau plăcere. Poate când eraţi într-un anturaj sau îl auzeai vorbind la telefon cu altcineva îi reapărea entuziasmul şi veselia pe care i le ştiai, dar apoi când rămânea doar cu tine, devenea din nou plictisit şi apatic.

Singurele lucruri care păreau să-l mai entuziasmeze erau cura de slăbire, mersul la sala sau cumpărarea unui tricou nou, care oricum era alt stil decât îi cumpărai tu.

Aşa că momentul în care te-a anunţat că nu se mai simte împlinit lângă tine şi vrea să înceapă o altă viaţă a căzut ca o lovitură de trăsnet în viaţa ta.

Bine, şi tu ce se presupune că vei face de acum încolo? Doar ţi-ai investit anii cei mai frumoşi în această relaţie, te-ai abandonat pentru el, pentru copii, pentru job, pentru toată lumea şi acum dintr-o dată toate acestea nu mai valorează nimic?!

Tu ce vei face mai departe, cum poate să fie atât de crud să nu-i pese de tot sacrificiul tău şi toate sentimentele pe care le-ai investit în el? Cum ai putea să-l ierţi vreodată?

Secretul este că trebuie să ierţi!

Şi nu de dragul lui, ci de dragul tău. Toată furia şi negativitatea pe care o simţi acum pentru el sunt de fapt la tine în suflet, şi nu în altă parte. Dacă nu scoţi acest balast şi nu te eliberezi de el, poţi căra aceste pietre de moară după tine mult timp. Iar asta cu siguranță nu-l va aduce înapoi.

Bine, dar cum? Cum aş putea să-l iert pentru tot ce mi-a făcut? Cum aş putea să nu mai simt acesta suferinţă copleşitoare, acest sentiment că viaţa mea nu mai duce nicăieri şi nu mai are niciun rost?

La fel ca şi mine, şi la fel ca şi celelalte persoane din programul Divorce Journey care au trecut cu bine prin Grupul de Suport după Divorț, te vei bucura și tu de o viaţă împlinită şi frumoasă.

Înțelegând cum stau de fapt lucrurile, schimbând perspectiva despre relații și luându-ți puterea înapoi, vei trăi și tu cu optimism şi o deschidere pe care clienții mei nu şi-au imaginat că le mai pot accesa vreodată.

Încearcă acum câțiva paşi simpli, pe care-i găseşti în articolul 5 idei verificate pentru revenirea după divorț.

Însă nu uita însă că doar teoria (neaplicată), nu ajută pe nimeni, iar dacă simți că-ți lipsește puterea să o aplici singur, atunci ai nevoie de energie din exterior, de la un grup de suport si de la specialiști.

Persoanele din programul Divorce Journey care au investit în acest proces au mărturisit că au reuşit să ierte și să uite trauma despărţirii și au făcut progrese uimitoare în a se elibera de suferinţa pricinuită de divorț.

Tu ce strategii ai aplicat în situaţia ta şi care au funcţionat cel mai bine?

Cu drag,

Gabriela

P.S. Dacă ai vreo întrebare sau vrei să știi cum funcționează un program de revenire după divorț, nu ezita să-mi trimiți un mail la guide@divorcejourney.ro.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *